Call centar

033 22 33 99

Webshop

Online apoteka

Online farmaceut

Postavite pitanje

S ponosom možemo reći da je JU “Apoteke Sarajevo” u mjesecu julu izvršila potpunu modernizaciju naše dvije dežurne apoteke. Čast nam je naš grad obogatiti sa dvije dežurne apoteke otvorenog koncepta, koje u potpunosti prate najmodernije evropske standarde obavljanja apotekarske djelatnosti

Nakon kratkotrajne pauze, 16.07.2021. godine, JU „Apoteke Sarajevo”, su otvorile u obnovljenom prostoru samo par koraka od turističkog starog gradskog jezgra, apoteku “Baščaršija”, smještenu u samom srcu grada Sarajeva. Spojem novog modernog interijera i starog eksterijera zadovoljit će sve potrebe naših klijenata/pacijenata. Pored apoteke “Baščaršija”, u mjesecu julu, dana 05.07.2021. godine, obnovili i otvorili smo još jednu apoteku, apoteku “Ilidža”. Samo ime apoteke asocira na dio Sarajeva koji raspolaže veoma značajnim prirodnim resursima pitke, mineralne, termalne i termomineralne vode.

Savremenim interijerom, te stručnim osobljem osigurat će sugrađanima da imaju dugoročno bolji pristup sigurnim, kvalitetnim i održivim uslugama. Pored toga što su poznate po izradi velikog broja magistralnih pripravaka, one nude i vrhunsku uslugu savjetovanja o lijekovima, pravilnoj ishrani, interakcijama, kontraindikacijama, ali i savjetovanja iz područja nutricije i dijetetike, poboljšanja kvaliteta života i prevenciji zdravlja, dijabetesa, dermatologije, ljekovitih biljnih proizvoda i slično.

Posebno osmišljenim konceptom, apoteka “Baščaršija” u odjelu dermokozmetike nudi vrhunsku uslugu određivanja tipa kože kao i dodatne savjete iz oblasti dermokozmetike.

Danas, kada se uloga i značaj farmaceutskog tima u sistemu zdravstvene zaštite znatno promijenila što zahtijeva kontinuirano praćenje savremenih trendova i prilagođavanje zahtjevima korisnika usluga, ali i zahtjevima tržišta, u obnovljenim prostorima, s modernom tehnologijom, nastavile su svoj rad te su na usluzi svim građanima 0-24 sata.

Otvaranje apoteka “Baščaršija” i “Ilidža” predstavlja značajan iskorak JU “Apoteke Sarajevo” ka modernom poslovanju, ali je svakako dalo i poseban doprinos bogatstvu ukupnog poslovnog ambijenta u glavnom gradu BiH.

Pitajte farmaceuta

Imate pitanje vezano za Vaše zdravlje? Potreban Vam je savjet ili informacija o terapiji?