Call centar

033 22 33 99

Webshop

Online apoteka

Online farmaceut

Postavite pitanje

Profesionalna analiza kože – Api Skin 100 aparat

U postizanju mladolike i zdrave kože, znanje je neprocjenjiv alat.

Zaustaviti godine nije moguće, ali ublažiti uticaje godina iz svakodnevnog života na izgled svakako je moguće. Koliko uistinu poznajemo svoju kožu i prepoznajemo li stvarne i potencijalne probleme na njoj? Često se uzrok problema kože ne uviđa ili se samo prikriva.

Jeste li se ikada zapitali što se uistinu događa s vašom kožom te da li su proizvodi koje koristite za njegu kože stvarno učinkoviti?

Koža je najveći i najaktivniji organ našeg tijela, no neke promjene na njenoj površini i u njenim slojevima ponekad nisu jasno i pojedinačno vidljive običnim pregledom. Želite li znati u kakvom je tačno stanju vaša koža?

JU Apoteke Sarajevo, kao lider u apotekarskoj djelatnosti, samo za Vas, naše klijente i pacijente, nudi jednu posebnu i novu uslugu API SKIN 100 analizu kože. Ova inovativna analiza prikazuje trenutno stanje kože lica – površinski i ispod površine.

Što više znamo o koži naših klijenata/pacijenata, bolje ćemo znati propisati ispravan plan njenog tretiranja kako bismo postigli najbolje rezultate i spriječili daljnja oštećenja.

Većina nas nije sigurna u svoj tip i vrstu kože lica, a samim time nismo svjesni ni prave problematike zbog koje naša koža lica izgleda starije nego što zaista jeste. Dok prostim okom možemo vidjeti površinu kože, API SKIN 100 nam omogućava da vidimo dublje slojeve što nam pomaže u određivanju budućih problema i sprječavanju istih, prije nego li se razviju i postanu vidljivi na površini.

Postupak je jednostavan, ne traje dugo i nećete ga niti osjetiti. Ovaj impresivni bežični analizator kože je najpristupačniji model, a ujedno i jedan od najpopularnijih uređaja. Uređaj za analizu kože API SKIN 100 vrši snimanje kože na licu mjesta, slanje rezultata analize klijentima/pacijentima te prikazuje i uporedni grafikon koji će pomoći da se prati napredak zdravlja kože.

Aparat API SKIN 100 omogućava određivanje sljedećih parametara:

  • hidratacije (vlažnosti) – elastičnosti kože;
  • masnoće (sebuma) procjenu sadržaja sebuma na koži;
  • pora – detekcija proširenih pora i njihova analiza;
  • melanina;
  • čistoće pora (porifirinske bakterije);
  • bora te
  • osetljivosti kože.

Mjerenje API SKIN 100 uređajem traje 15 minuta, koža ne mora biti očišćena te se samo mjerenje može vršiti preko postojećeg makeup-a. Svaki rezultat analize omogućava klijentu/pacijentu tačne informacije o kritičnim zonama, potencijalnim problemima i idealnim rješenjima za iste. Nakon mjerenja pacijent dobija nalaz koji je moguće dostaviti email-om.

Dobiveni rezultati se pohranjuju tako da se mogu pratiti promjene i poboljšanja vaše kože. Prednost ove vrste analize kože lica je u tome što može koristiti svim klijentima/pacijentima, bez obzira na spol, dob i problematiku kože.

API SKIN 100 uređaj će dati detaljan i dubinski uvid u stanje kože te prema tome predložiti individualno ciljanu terapiju i proizvode za njegu. Iscrpne informacije pomažu našim magistrima farmacije u definiranju optimalnih i ispravnih načina njege kože, jer

„Bolja dijagnoza znači bolju njegu“.

Posljednje vijesti

Pitajte farmaceuta

Imate pitanje vezano za Vaše zdravlje? Potreban Vam je savjet ili informacija o terapiji?