Call centar

033 22 33 99

Webshop

Online apoteka

Online farmaceut

Postavite pitanje

U samom jezgru starog grada, na adresi Trg fra Grge Martića 2., 19.07.2019. godine, upriličeno je svečano otvorenje adaptirane apoteke Stari Grad.

Svečanom otvorenju su, pored velikog broja zvanica iz farmaceutske industrije, prisustvovali i mnogobrojni predstavnici vlasti. Još jedan uspješno završen projekat modernizacije apoteka je kruna izuzetnih napora istrajnosti JU „Apoteke Sarajevo“ u težnji da svojim sugrađanima pruži bolju i efikasniju apotekarsku uslugu.

Naši sugrađani, kao i svi oni koji dođu u posjetu našem gradu, u dvije apoteke JU „Apoteke Sarajevo“, na glavnoj šetačkoj zoni, od sada mogu koristiti apotekarske usluge koje zasigurno pariraju najmodernije opremljenim apotekama. Podsjećamo, da je Centralna apoteka adaptirana u aprilu prošle godine, a danas je zvanično otvorena i apoteka Stari Grad, koja je ujedno jedna od najstarijih apoteka u gradu Sarajevu. JU „Apoteke Sarajevo“, je obezbijedila da svi naši sugrađani uživaju jednak nivo kvaliteta farmaceutske usluge kao pacijenti u Europi.

Apoteka otvorenog tipa ima brojne prednosti u odnosu na klasične apoteke zatvorenog tipa. Omogućava maksimalni protok pacijenata/kupaca, unaprijeđen sistem izlaganja proizvoda, povećava bezbjednost pacijenta/kupaca i čini interijer apoteke prijatnim za sve one koji je posjete, kao i za stručno osoblje koje obavlja apotekarsku djelatnost.

Iz JU „Apoteke Sarajevo“ ističu da fokus ostaje na jačanju izgradnje odnosa pacijent-farmaceut, jačanju povjerenja i prijatnog iskustva kupovine, te jačanju svijesti da savremena apoteka predstavlja mjesto gdje pacijent dolazi, ne samo kada mu je potreban lijek, već i onda kada želi da unaprijedi svoje zdravlje i dobije stručan savjet.

Pitajte farmaceuta

Imate pitanje vezano za Vaše zdravlje? Potreban Vam je savjet ili informacija o terapiji?