Probavni sistem i metabolizam

Čaj za žuč i jetru

Pakovanje: 50 g čajne mješavine

Sastav:

Chelidonii herba (rosopas) 20%

Hyperici herba (kantarion) 20%

Melissae folium (list matičnjaka) 20%

Menthae piperitae folium (list nane) 20%

Carvi fructus (plod kima) 10%

Chamomillae flos (cvijet kamilice) 10%

 

Djelovanje:

Čaj za žuč i jetru je mješavina biljnih droga koja smanjuje nadutost i grčeve u stomaku, olakšava protok žuči, te smiruje upalu i opušta organizam.

Način pripreme i primjene:

Čajnu kašiku čaja preliti sa dva decilitra ključale vode, ostaviti 5 do 10 minuta u poklopljenoj posudi, uz povremeno miješanje, te procijediti. Po jednu šolju ovako pripremljenog čaja, piti 3-4 puta dnevno. Uvijek pripremati svjež čajni napitak.

Način čuvanja:

Čuvati u zatvorenoj ambalaži, na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti i na temperaturi do 25°C.