Probavni sistem i metabolizam

Čaj za probavu (Pintin čaj)

Pakovanje: 50 g čajne mješavine

Sastav:

Chamomillae flos (cvijet kamilice) 20%

Foeniculi fructus (plod komorača) 20%

Frangulae cortex (kora krkovine) 20%

Menthae piperitae folium (list nane) 20%

Millefolii herba (kunica) 20%

 

Djelovanje:

Kunica, cvijet kamilice kao i list nane umiruju bolove i grčeve organa za varenje,  kora krušine podstiče rad crijeva, plod komorača umiruje grčeve i nadutost u stomaku.

Način pripreme i primjene:

Čajnu kašiku čaja preliti sa dva decilitra ključale vode, ostaviti 5 do 10 minuta u poklopljenoj posudi, uz povremeno miješanje, te procijediti. Po jednu šolju ovako pripremljenog čaja, piti tri puta dnevno. Uvijek pripremati svjež čajni napitak.

Način čuvanja:

Čuvati u zatvorenoj ambalaži, na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti i na temperaturi do 25°C.