Probavni sistem i metabolizam

Čaj za dijabetičare

Pakovanje: 100 g čajne mješavine

Sastav:

Myrtilli folium (list borovnice) 20%

Betulae folium (list breze) 15%

Urticae folium (list koprive) 15%

Centaurii herba (kičica) 10%

Cichorii radix (korijen cikorije) 10%

Phaseoli fructus sine semine (prazne mahune graha) 10%

Rubiae fruticosi folium (list maline) 10%

Taraxaci radix (korijen maslačka) 10%

 

Djelovanje:

Mješavina biljnih droga čiji sastojci stimulišu lučenje enzima za varenje, pomažu regulaciju metabolizma ugljenih hidrata i masti, usporavaju resorpciju glukoze, oslobađaju organizam viška tekućine, te štite ćelije i jačaju organizam. 

Način pripreme i primjene: 

Čajnu kašiku čaja preliti sa dva decilitra ključale vode, ostaviti 5 do 10 minuta u poklopljenoj posudi, uz povremeno miješanje, te procijediti. Jednu šolju, ovako pripremljenog čaja, piti tri puta dnevno. Uvijek pripremati svjež, nezaslađen, čajni napitak. 

Način čuvanja:

Čuvati u zatvorenoj ambalaži, na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti i na temperaturi do 25°C.