Probavni sistem i metabolizam

Čaj protiv anemije

Pakovanje: 50 g čajne mješavine

Sastav:

Agrimoniae herba (petrovac) 25%

Cynosbati pseudo fructus (plod šipurka) 25%

Gentianae radix (korijen lincure) 25%

Teucrii herba (iva) 25%

 

Djelovanje:

Petrovac i iva poboljšavaju probavu. Gorke tvari korijena lincure podstiču apetit. Plod šipurka je bogat prirodni izvor vitamina C. 

Način pripreme i primjene: 

Čajnu kašiku čaja preliti sa dva decilitra ključale vode, ostaviti 5 do 10 minuta u poklopljenoj posudi, uz povremeno miješanje, te procijediti. Jednu šolju, ovako pripremljenog čaja, piti tri puta dnevno. Uvijek pripremati svjež čajni napitak. 

Način čuvanja:

Čuvati u zatvorenoj ambalaži, na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti i na temperaturi do 25°C.