Galas
Masti

Masti su polučvrsti farmaceutski pripravci. Sastoje se od podesne masne podloge i jednog ili više aktivnih lijekova

Hemorogal

Hemorogal mast pomaže u tretmanu hemoroida i svrbeža analnog područja.

Hemorogal mast sa svojim mnogobrojnim aktivnim sastavnicama ublažava upalne procese sluznice i sprječava rast i razmnožavanje mikroorganizama.

Detaljnije
Galacyclin

Galenski pripravak Galacyclin mast se primjenjuje kod primarno i sekundarno inficiranih dermatoza.

Oksitetraciklin-hlorid je antibiotik širokog spektra djelovanja na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, rikecije, mikoplazme i klamidije, koji djeluje tako što sprječava njihovo razmnožavanje. Hidrokortizon je slabi kortikosteroid koji umanjuje znakove upale i svrbeža na koži.

Detaljnije
Herpegal mast

Ublažava svrbež kod herpesa i pomaže kod ekcema.

Primjenjuje se u početnom stadiju herpesa. Anestezin prodire u sluznicu, te ima slab, ali dugotrajan lokalno anestetički učinak. Fenol djeluje antiseptički, a Cink oksid adstringentno.

Detaljnije
Gavezova mast

Gavezova mast, izrađena na bazi prirodnih sastojaka, pomaže kod uganuća, iščašenja i lomova.

Gavezova mast sadrži ekstrakt korijena gaveza. Alantoin kao glavna aktivna sastavnica iz ekstrakta gaveza potiče rast ćelija i obnavljanje ozlijeđenog tkiva, te zacjeljivanje rana.

Detaljnije
Reumogal

Reumogal ublažava reumatske bolove, bolove mišića, kao i one uzrokovane sportskim povredama.

Mentol i kamfor djeluju tako što šire krvne žilice i ubrzavaju cirkulaciju, a na mjestu primjene stvaraju blagi osjećaj topline, čime se smanjuje napetost i bol. Eterska ulja eukaliptusa i karanfilića djeluju antiseptički.

Detaljnije
Jecogal

Jecogal pomaže u tretmanu opekotina od sunca, kao i drugih opekotina manjeg stepena.

Riblje ulje je bogato vitaminima A i D. Zajedno sa hranjivom podlogom pospješuje epitelizaciju i obnavlja iritiranu kožu.

Detaljnije
Pantegal

Pantegal mast pomaže epitelizaciju oštećene kože kod djece i odraslih osoba.

Pantenol ulaskom u ćelije se oksidira u pantotensku kiselinu (vitamin B5), koja potiče diobu ćelija i obnavljanje epitelnog tkiva, te tako pospješuje proces zacjeljivanja rana i smirivanje upalnih promjena na koži. Pomaže njegu suhe kože, kod površinskih rana i ogrebotina, za terapiju pelenskog osipa kod dojenčadi i male djece, kod bolnih i ispucanih dojki dojilja.

Detaljnije
Nevenova mast

Nevenova mast, izrađena na bazi prirodnih sastojaka, ubrzava zacjeljivanje rana i pomaže kod opekotina.

Nevenova mast sa svojim aktivnim sastavnicama iz uljnog ekstrakta cvijeta nevena pomaže granulaciju i epitelizaciju oštećenog tkiva, te ubrzava zacjeljivanje površinskih rana i ogrebotina. Nevenova mast, obogaćena prirodnim uljima i voskovima pomaže i kod opekotina.

Detaljnije